MeijänTupa

Etusivu / MeijänTupa

OmaisOivan toiminta on päättynyt

Kuvahaun tulos haulle omaisoiva

 

Omais-Oiva-kahvilapöllöt

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajien voimavaroja tukevia toimintamuotoja toteuttava, kehittävä ja juurruttava toimintamuoto. Hankkeen avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia.

 


 

OmaisOiva tuo omaishoitajille

  • kykyä, halua ja osaamista toimia omaishoitajana
  • osallistumisen mahdollisuuksia lähelle omaishoitoperheitä
  • voimavaroja käsitellä erilaisia tunteita, löytää mahdollisuuksia ja uusia näkökulmia elämään
  • vahvuutta toimijuuteen
  • omaishoitajien elämään vähemmän täytymistä, enemmän osaamista, motivaatiota, tunteiden käsittelyä, kykenemistä  –  ennen kaikkea vaihtoehtoja.

Paikallisyhdistysten toimijoille

  • monipuolisempia mahdollisuuksia toimia
  • kehittyvää osaamista ja yhteistyöverkostoja
  • pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa omaishoitoperheiden tukena

 Kun tarvitset eväitä omaishoitajana toimimiseen ja haluat viihtyä toisten omaishoitajien seurassa, tule mukaan! OmaisOivan eri toimintamuodoista voit valita itsellesi sopivan tai kokeilla vaikka kaikkia.

Omais-Oiva-valmennuspöllö

OmaisOiva-kioskeissa ja kahviloissa saat tietoa omaishoidosta ja erilaisista tuista ja palveluista. Voit myös vaihtaa kokemuksia toisten omaishoitajien kanssa ja kuulla Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksen toiminnasta. Toiminta on maksutonta, kaikille avointa ja siihen ei tarvitse ilmoittautua eikä sitoutua.

OmaisOiva-ryhmissä voit jakaa ajatuksia ja tunteita toisten omaishoitajien kanssa. Ryhmät kokoontuvat säännöllisti lähellä omaishoitajia ja tarjoavat vertaistukea samanlaisessa elämätilanteessa oleville.

Omaishoitajien OVET-valmennuksesta saat tietoja, taitoja ja tukea omaishoitajana toimimiseen. 16 tuntia kestävä valmennuskurssi avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ja tukimuotoihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan jaksamiseen ja voimavarojen kartuttamiseen.